Τοποθεσία

Ήφαιστος Βίλα βρίσκεται σε βολική τοποθεσία στα Φηρά, η πρωτεύουσα της Σαντορίνης.

Σαντορίνη

Η Σαντορίνη είναι ουσιαστικά ό τι έχει απομείνει μετά από την τεράστια ηφαιστειακή έκρηξη που κατέστρεψε τους αρχαιότερους οικισμούς σε ένα νησί το οποίο παλαιότερα ήταν ενιαίο, και δημιούργησε τη σημερινή γεωλογική καλντέρα. Μια γιγαντιαία κεντρική, ορθογώνια λιμνοθάλασσα, η οποία έχει έκταση περίπου 12 με 7 χμ (7,5 από 4,3 χμ), περιβάλλεται από 300 μ. (980 πόδια) ψηλά, απόκρημνα βράχια στις τρεις του πλευρές.

Το κύριο τμήμα του νησί κλίνει προς τα κάτω προς το Αιγαίο Πέλαγος. Από την τέταρτη πλευρά του, η λιμνοθάλασσα χωρίζεται από τη θάλασσα με ένα άλλο πολύ μικρότερο νησί που ονομάζεται Θηρασιά. Η λιμνοθάλασσα συνδέεται με τη θάλασσα σε δύο σημεία, στα βορειοδυτικά και νοτιοδυτικά. Η Καλντέρα έχει βάθος 400μ γεγονός που την καθιστά δυνατή για όλα, ακόμη και τα μεγαλύτερα πλοία, να αγκυροβολήσουν σε οποιοδήποτε σημείο του κλειστού κόλπου. Υπάρχει επίσης μια καινούρια μαρίνα στη Βλυχάδα στη νοτιοδυτική ακτή του νησιού.

Το επίσημο λιμάνι του νησιού ονομάζεται Αθηνιός. Η πρωτεύουσα, τα Φηρά, είναι κτισμένα στην κορυφή του βράχου με θέα προς τη λιμνοθάλασσα. Τα ηφαιστειακά πετρώματα των εκρήξεων διαθέτουν ολιβίνη και έχουν μια μικρή ποσότητα κεροστίλβης.

Τι να δείτε στη Σαντορίνη

• Απολαύστε το διάσημο ηλιοβασίλεμα στην Οία
• Μαύρη παραλία με βότσαλα στο Καμάρι
• Μαύρη παραλία με άμμο στην Περίσσα και στον Περίβολο
• Εκδρομές με σκάφος από το Παλιό Λιμάνι "Σκάλα" ή από το Καινούριο Λιμάνι "Αθηνιός" προς το Hφαίστειο και Θερμές Πηγές, το νησί της Θηρασιάς και στην Οία
• Επισκεφθείτε τον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου
• Επισκεφθείτε τα οινοποιεία και να δοκιμάσετε το περίφημο κρασί της Σαντορίνης "Vinsanto"
ESPA